Cu un palmares de invidiat la fiecare participare naţională şi europeană, Corul bărbătesc D.G. Kiriac al Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti este unul dintre cele mai premiate şi apreciate ansambluri corale din România. În viaţa muzicală argeşeană, Corul bărbătesc D.G. Kiriac reprezintă o reuşită pentru păstrarea tradiției muzicii corale în general și în special pentru lucrări folclorice româneşti.

Ctitorul Corului bărbătesc « D.G.KIRIAC » din Piteşti a fost profesorul EMANOIL POPESCU, muzician încărcat cu înalte merite didactice şi interpretative, cu energie şi cu idealuri îndreptate spre arta corală, reuşind să atragă numeroşi iubitori de artă și să conducă corala bărbătească timp de 44 de ani. Pornită din dragostea de cânt a românilor, Corala Bărbătească „D. G. Kiriac” a devenit un ansamblu fanion în arta interpretativă corală. În 1999, când maestrul Emanoil POPESCU a anunţat că renunţă la dirijat din motive de sănătate, George PARASCHIVESCU s-a ridicat din scaunul de corist şi a solicitat calitatea de dirijor al corului pentru ca formaţia să-şi continue destinul. Năzuinţa arzătoare a dirijorului G. Paraschivescu a fost ca „această formaţie să existe şi să se afirme, în continuare pe podiumul de concert”.

În anul 2008 a început colaborarea coralei D.G.Kiriac cu dirijorul Silviu DEACONESCU care a propus un recital acappella în cadrul concertului Madrigale & Vilanele din aprilie 2008, împreună cu corul Filarmonicii Piteşti. Această prezenţă a coralei D.G.Kiriac alături de corul Filarmonicii a fost o reuşită şi a continuat colaborarea şi în anul 2012 cu ocazia proiectului vocal simfonic Cluster Chorus. Între membrii coralei D.G.Kiriac si dirijorul Silviu Deaconescu s-a legat o prietenie strânsă care s-a concretizat prin convingerea dirijorului Silviu Deaconescu, să conduca împreună cu dirijorul George Paraschivescu, Corala D.G.Kiriac, pentru a aduce un nou suflu artistic coralei.

Repertoriul Coralei încă de la început a fost orientat către promovarea creaţiei autohtone, în special spre cântecul popular prelucrat, pentru ca treptat să cuprindă, piese religioase si piese din marele repertoriu universal. Chiar în ultimul CD (al treilea în ultimii 16 ani) regăsim coruri din opere, celebrul Vals al lui D. Şostakovici, teme de muzică pop-rock prelucrate (Beatles), toate acompaniate de orchestră, sub inspirata şi complexa înveşmântare sonoră a prof. dr. Valentin Muntean.

În decursul anilor , corala D.G.KIRIAC a concertat în cele mai importante oraşe din ţară şi a participat la mai multe festivaluri corale internaţionale în Franţa, Italia, Rusia, Ungaria, Germania, Cehia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Iugoslavia şi Grecia unde a obţinut importante premii şi s-a bucurat de o bună apreciere.

Emanoil Popescu a dorit ca formaţia căreia i-a dat viaţă să poarte un nume mare - Dumitru Georgescu Kiriac. Pentru a justifica alegerea acestui nume, maestrul a argumentat că Dumitru Georgescu Kiriac a fost unul dintre clasicii muzicii corale româneşti, un deschizător de drumuri în tratarea armonică şi polifonică a cântecului popular românesc, cel care a format dictonul Cântece româneşti în şcoli româneşti.